Projecten met ouders/verzorgers

Groepsopdracht tijdens een van de cursussen van ICDP

International Child Development Program (ICDP) is een programma voor ouders en verzorgers, met als doel de relatie tussen ouders en kinderen te verbeteren. Het is in de jaren 80 in Noorwegen ontwikkeld.

Door de bewezen positieve effecten op de relaties tussen ouders en kinderen wordt het programma nu wereldwijd in meer dan 50 landen gebruikt. Het is goedgekeurd door de Wereld Gezondheidsorganisatie en UNICEF.

ICDP Nepal

ECEC is uitgekozen om het ICDP programma in Nepal te introduceren en sinds 2017 is er een ICDP Nepal-afdeling. Aanvankelijk kwamen Noorse trainers naar Nepal om de Nepalese medewerkers op te leiden. Sinds 2017 is er een groep van gecertificeerde ICDP trainers in Nepal zelf.

Net als in veel andere landen zijn de resultaten van de cursus veelbelovend. Bijna alle ouders vinden dat ze de leefwereld van het kind beter begrijpen en hebben betere relaties met hun kinderen door wat ze op de cursus hebben geleerd.

Cursus

De cursus bestaat uit een serie van 8 wekelijkse bijeenkomsten van twee uur. Alleen gecertificeerde ICDP medewerkers mogen de cursus voor de ouders en verzorgers uitvoeren. Zowel ECEC als TEACH Nepal zijn actief in het trainen van ICDP medewerkers.

Voor details van het ICDP programma, zie het evaluatie rapport 2018 van het ICDP Nepal program.

Training van een groep